25 Millons en subvencions per a retirar l’amiant en instal·lar plaques solars

Ecoenergía Solar > Proyectos > Instalaciones fotovoltáicas > 25 Millons en subvencions per a retirar l’amiant en instal·lar plaques solars

Els particulars, empreses, comunitats de propietaris, associacions o societats públiques, que realitzin projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques podran beneficiar-se, a més de les ajudes als projectes, d’una línia d’ajudes dotades amb 25 milions d’euros, convocada per la conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, per a la retirada de fibrociment o amiant. Aquestes subvencions, procedents de fons NextGeneration, es poden aplicar tant en projectes en polígons industrials, com en edificis ja existents de particulars, empreses, associacions o societats públiques.

El Govern engegarà aquestes primeres setmanes de l’any el seu Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears (PITEIB), dins del qual es troben aquests ajuts, que es podran sol·licitar des del 15 de gener fins al 15 de juliol de 2024. El seu objectiu és promoure l’ús d’energies renovables, l’eliminació de residus perjudicials, facilitar el camí de la transició energètica i lluitar contra el canvi climàtic de manera efectiva.

Dues línies

El pla del Govern inclou dues línies de suport. D’una banda, les destinades a polígons industrials per a actuacions lligades a l’autoconsum col·lectiu amb emmagatzematge elèctric o sense amb fonts d’energia renovable, instal·lacions de renovables tèrmiques, així com actuacions sobre la mobilitat sostenible, per tal d’augmentar la producció d’energia elèctrica renovable , la reducció del consum d’energia i de les emissions de CO2.

A l’altra línia, amb un pressupost de 10 milions d’euros, es troben els ajuts enfocats a petites i mitjanes empreses de les Illes Balears, es dividirà, alhora, en dos programes: projectes d’instal·lacions d’autoconsum amb emmagatzematge elèctrics o sense mitjançant fonts d’energia renovable, o projectes d’eficiència energètica per a instal·lacions d’enllumenat a l’interior d’edificis ja existents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

EcoEnergia és una empresa especialitzada en una de les energies renovables més destacades avui en dia, l’energia fotovoltaica. Duem a terme la instal·lació dels sistemes fotovoltaics, elèctrics i eòlics, així com el seu manteniment.

© 2021 EcoEnergia

es_ESSpanish
Ir al contenido