Orientat i inclinat, la millor combinació per a la teva instal·lació

Ecoenergia Solar > Projectes > Instalaciones fotovoltáicas > Orientat i inclinat, la millor combinació per a la teva instal·lació

Quan instal·lam plaques fotovoltaiques cercam sempre ser el més eficients possibles en quant a l’ús de l’espai, per aconseguir el major rèdit possible. Però, a més d’una correcta separació entre plaques, sabies que és molt important la seva inclinació?

Abans d’entrar en detall sobre els graus d’inclinació adients, hem de conèixer els factors que poden influir a la nostra llar si hem decidit instal·lar plaques fotovoltaiques. 

La inclinació del terrat 

Depenent de quina sigui la inclinació del nostre terrat i la orientació de l’habitatge, haurem de col·locar les plaques en uns graus determinats per tal de treure el màxim rendiment a l’exposició solar. I aquesta inclinació s’haurà de reajustar segons si ens trobem a l’hivern o l’estiu. 

La orientació de l’habitatge 

A més, tot dependrà de si la nostra casa és troba a una bona orientació. En termes generals, a Espanya, la orientació òptima per treure el màxim benefici de les plaques solars és sud, ja que el sol incideix directament sobre la superfície terrestre. Amb aquesta orientació, es genera més energia durant les hores del migdia. 

Si la orientació de la nostra llar fos qualsevol altra, el rendiment de les plaques serà inferior, i, depenent de si encara l’est o l’oest, el moment del dia de major producció d’energia variarà a les hores del matí o la tarda, respectivament. Les solucions al problema d’una orientació no tan òptima passen per un major nombre de plaques solars o instalar una estructura que modifiqui la orientació.

En qualsevol cas, si teniu dubtes a la hora d’instal·lar plaques solars a la vostra llar, a EcoEnergia estarem encantats d’assessorar-vos en qualsevol dubte que tingueu i us proposarem la millor forma d’aconseguir-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

caCatalan
Saltar al contingut